30 juli – Norra Ornö

Vi börjar med att ta bussen från färjeläget i Hässelmara till Skinnardal. Därifrån vandrar vi till Nybysjön, och följer sjön mot norr. Vi tar ett dopp i det varma insjövattnet och njuter av tystnaden och stillheten innan vi fortsätter vår vandring upp till Ornöboda. Från bryggan i Ornöboda ser vi över till Kymmendö, som var August Strindbergs Hemsö. Under vägen har vi stannat och ätit vår medhavda lunch. Vägen tillbaka mot Skinnardal går över Svinåker, där hästarna går på sommarbete i hagarna.

Vandringen är cirka 10 km, men kan kortas eller förlängas för den som önskar. Vi vandrar utan stress och stannar för lunch och bad. Medtag egen matsäck, SL-kort, bra skor och kläder efter väder. Och glöm inte badkläderna.

Samling: vid färjeläget i Hässelmara på Ornö klockan 9:35 torsdag den 30 juli, då waxholmsturen med Octava från Dalarö 09:00, anländer. Därefter SL-buss till Skinnardal där man också kan ansluta kl 09:50.

Hemfärd: Vandringen avslutas vid Skinnardal då SL-buss 889 avgår 16:48 och ansluter till Ornö Sjötrafiks bil- och passagerarfärja 17:00 mot Dalarö.

Pris: Vuxen 350 kronor. Barn (under 15 år) 200 kronor. Boka turen på e-post: guidning@ornoturism.se

Om du har frågor kan du mejla på samma adress eller ringa till oss.
Karin 0709-24 54 64 eller Qina 070-715 48 09

Väl mött!