15 augusti – Norra Ornö

Vi börjar med att ta bussen från färjeläget i Hässelmara till Skinnardal. Därifrån vandrar vi till Nybysjön, och följer sjön mot norr. Vi tar ett dopp i det varma insjövattnet och njuter av tystnaden och stillheten innan vi fortsätter vår vandring upp till Ornöboda. Från bryggan i Ornöboda ser vi över till Kymmendö, som var August Strindbergs Hemsö. Under vägen har vi stannat och ätit vår medhavda lunch. Vägen tillbaka mot Skinnardal går över Svinåker, där hästarna går på sommarbete i hagarna.

Vandringen är drygt 10 km, men kan kortas eller förlängas för den som önskar. Vi vandrar utan stress och stannar för lunch och bad. Medtag egen matsäck, SL-kort, bra skor och kläder efter väder. Och glöm inte badkläderna.

Samling: Färjeläget i Hässelmara på Ornö kl 10:30, när Ornö Sjötrafiks färja (från Dalarö 10:00) anländer. Direkt anslutning med SL-buss mot Lättinge. Bussen anländer Skinnardal 10:39. OBS! Det går inte att parkera i Skinnardal. Därför bör den som har bil parkera i Hässelmara och åka buss. Cykla gärna om du har möjlighet, på det att bussen inte ska bli överfull.

Hemfärd: Vandringen avslutas vid Skinnardal. SL-buss 889 avgår 16:37 och ansluter till Waxholmsbolagets tur mot Dalarö 16:50. Man kan också åka med Ornö Sjötrafiks bil- och passagerarfärja 17:30.

Pris: Vuxen 350 kronor. Barn (under 15 år) 200 kronor. Boka turen på e-post: guidning@ornoturism.se

Om du har frågor kan du mejla på samma adress eller ringa till oss.
Karin 0709-24 54 64 eller Qina 070-715 48 09

Väl mött!