Vandring Mellersta Ornö

Den här vandringen tar oss från färjeläget vid Hässelmara till Telegrafberget i Brevik där vi njuter av utsikten från södra skärgårdens högsta punkt. Via stigar genom skogen, som bitvis inte finns utmärkta på kartan, tar vi oss sedan rätt över ön. Under vägen gör vi ett lunchstopp med fantastisk utsikt över Mörbyfjärden. Framme på östra sidan av ön besöker vi den gamla fältspatgruvan, vi tittar in i kyrkan och avslutar dagen med en visning av Ornö museum. I Kyrkviken finns möjlighet att fika, äta en hamburgare eller handla något i butiken.

Vandringen är cirka 10 km, men kan enkelt kortas eller förlängas för den som önskar. Vi vandrar utan stress och vid vackert väder blir det möjlighet till bad. Medtag egen matsäck, bra skor och kläder efter väder.

Samling: vid färjeläget i Hässelmara på Ornö klockan 10.30 söndag den 4 augusti. Färjan går från hotellbryggan i Dalarö klockan 10.00. 

Hemfärd: Vandringen avslutas vid Ornö kyrka och det finns fler olika sätt att ta sig därifrån. Den som fortfarande har spring i benen kan gå tillbaka till färjan (cirka 5 km landsväg.)

Annars finns:SL-buss till Hässelmara 16.57
Waxholmsbåt till Strömkajen 17.57
Waxholmsbåt till Dalarö 18.40

Pris: Vuxen 350 kronor. Barn (under 15 år) 200 kronor. Boka turen på e-post: guidning@ornoturism.se

Om du har frågor kan du mejla på samma adress eller ringa till oss.
Karin 0709-24 54 64 eller Qina 070-715 48 09

Du kan också kombinera ditt besök på Ornö med ett besök i kyrkan. Klockan 17.00 är det Dylan-mässa med sång och musik i Ornö kyrka där vi avslutar vår vandring.
Dylanmässa i Ornö kyrka 17.00

Väl mött!