Vandring Norra Ornö

Vi börjar med att ta bussen från färjeläget i Hässelmara till Skinnardal. Därifrån vandrar vi till Nybysjön, och följer sjön mot norr. Vi tar ett dopp i det varma insjövattnet och njuter av tystnaden och stillheten här innan vi fortsätter vår vandring upp till Ornöboda. Från bryggan i Ornöboda ser vi över till Kymmendö, som var August Strindbergs Hemsö. Under vägen har vi stannat och ätit vår medhavda lunch och framme vid Ornöboda kan den badsugna doppa sig i havet. Vägen tillbaka mot Skinnardal går över Svinåker, där hästarna går på sommarbete i hagarna. På väg tillbaka till färjan kan den som vill få önska sig något vid lärkträdet på Silverberget och köpa en kartong nyplockade ägg med sig hem från Hässelmara gård.

Vandringen är cirka 10 km, men kan kortas eller förlängas för den som önskar. Vi vandrar utan stress och stannar för lunch och bad. Medtag egen matsäck, SL-kort, bra skor och kläder efter väder. Och glöm inte badkläderna.

Samling: vid färjeläget i Hässelmara på Ornö klockan 10.30 lördag den 10 augusti. Bil – och passagerarfärjan som körs av Ornö sjötrafik avgår från hotellbryggan i Dalarö klockan 10.00. 

Hemfärd: Vandringen avslutas vid Hässelmara och vi räknar med att passa färjan 15.30. Annars går färjor även 16.30, 17.30 och 18.30.

Buss till Brevik och Ornö kyrka går från Hässelmara 17.30

Från Ornö kyrka kan man åka vidare med:

Waxholmsbåt till Strömkajen 17.57
Waxholmsbåt till Dalarö 18.40

Den som vill avvika i Ornöboda kan åka:

Waxholmsbåt till Dalarö 14.10

Pris: Vuxen 350 kronor. Barn (under 15 år) 200 kronor. Boka turen på e-post: guidning@ornoturism.se

Om du har frågor kan du mejla på samma adress eller ringa till oss.
Karin 0709-24 54 64 eller Qina 070-715 48 09

Väl mött!